Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Itt a nyár, itt a szemes ideje
Itt a nyár, itt a szemes ideje
Dátum: 2024-04-09

Egy egyhetes horgászat alkalmával kiváló lehet, de egy pár órás peca kapcsán nincs elég idő ahhoz, hogy kellőképpen felkeltse a halak érdeklődését. De mi ilyenkor a teendő, ha mégis szemessel szeretnék horgászni? Elő a pellettel

Horgászatom helyszínének a Benta Horgászpark 3-as tavát választottam, ahol egy nádfal előtti területet szemeltem ki magamnak. A hely ígéretesnek tűnt, mivel mindenképpen nád mellett akartam próbálkozni, nem a nyílt terepen. Csalogatóanyagként különböző pelleteket készítettem elő, valamint e falatokat egy doboz csemegekukoricával egészítettem ki.

Mutatom a receptet:

Az így összekevert szemes etetőanyag egy 4-5 órás horgászathoz teljesen elegendő, úgy, hogy az elején a negyedét-harmadát alapozásként elhasználjuk, majd folyamatosan lövünk ínycsiklandozó szemeket az úszónk köré. A 3mm-es pelletet szándékosan nem tettem bele a keverékbe, mivel szemmérete annyira eltérő, hogy a többi szemessel együtt lőve, a pontosság rovására mehet, mivel túl nagy lesz a szórás. Így elgondolásom alapján, ezeket a kis granulátumokat egy kis aromával megspékeltem és a gyorsabb hatás érdekében az alapozással egy időben, de külön becsúzliztam.

Mint utólag kiderült ezzel a trükkel hamar felkeltettem a halak érdeklődését, amit a 4+2-es wagler rezdülései szépen közvetítettek számomra a ráúszásoknak köszönhetően. A kis wagler egyik pillanatban egy centit kiemelkedett majd komótosan elindult jobbra, miközben az antenna fokozatosan elmerült. Egy szép ponty gondolta úgy, hogy a horgon felkínált csali finomabb a többi vízbe hulló szemnél. Ezt követően egy kis amur jelentkezett az epres aromában áztatott két szem tengerivel felcsalizott 10-es horogra. A halak nem hagytak nyugodni, az úszó szinte folyamatos mozgásban volt a rezgések, kapások vagy ráúszások következtében. Az epres kukorica nyerőnek bizonyult, amit mi sem igazolhatott volna jobban, mint a második ponty és amur ebben a sorrendben.

Jogosan kérdezhetnétek, hogy ha ott voltak a halak és folyamatosnak mondhatóak voltak a kapások, akkor miért csak négy halat sikerült fognom? Mint utólag kiderült, olyan szakaszra sikerült leülnöm, amely alja nádtorzsás volt. Ezt meg is éreztem, mert sajnálatosan hat előkét és 2 komplett szereléket vesztettem. Mondanom sem kell, a halak tudták merre kell menekülni. Így mindenképpen javaslom, hogy nád melletti úszózáshoz ne használjatok drága waglereket, mert csak jobban bánjuk majd mikor megszűnik vele az összeköttetés és tőlünk függetlenül úszik drága úszónk a vízen.

sszességében jó kis horgászatban volt szerencsém a sok szakadás ellenére is. Mivel az idő melegszik, így ennek a módszernek még mindenképpen hódolni fogok, de a menü és a helyszín változik majd. Hogy hol próbálom ki a fenti módszert és milyen szemessel próbálom horogra csalni a halakat? - erre majd egy következő cikkben kapjátok meg a választ.

Írta és fényképezte: Ágói Zoltán

 

 

 

0