Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Egy reményteli sorozat kezdete
Egy reményteli sorozat kezdete
Dátum: 2024-04-09

I. Szent László Honvéd Horgászkupa

2011. augusztus 19-20-án hagyományteremtő jelleggel - igazodva a horgásztársak igényeihez - a Honvédszakszervezet hódmezővásárhelyi alapszervezete 24 órás vegyes halfogó horgászkupát rendezett Felgyőn. A kellemes nyári reggelen mintegy 30 horgász gyűlt össze, hogy megmérettesse magát a halakban bővelkedő Illés horgásztavak egyikében. Már az előkészületek során kiderült, hogy a versenyzők a legkülönbözőbb praktikákkal és horgászmódszerekkel készültek. A parton szép számmal sorakoztak a rakós-, match és feeder botok, de volt, aki hosszabb spicc bottal vagy éppen egy hagyományos fenekező bottal vágott neki a megmérettetésnek.

A verseny megkezdése után néhány perccel kiderült, hogy ma igencsak görbülni fognak a botok, több csapat is szerencsésen megszákolta első halait. Az első mérlegeléskor, mintegy 2 órával a kezdés után, már minden csapatnak volt fogása, volt olyan csapat, amelyik mintegy 30 kilogrammal mérlegelt. Kora délután érkezett meg a nap fogása. Finom kapást követően, sikerült megakasztani és 5 perces fárasztás után a merítőhálóba terelni egy 11,11 kg-os tükröst.

A meleg nyári időben is folyamatosak voltak a kapások és egyre több hal akadt horogra. Késő délután a versenyen 1 órás szünetet tartottunk. A meleg vacsora mindenkinek jól esett az egész napos fárasztó, de halakban gazdag horgászat után. Vacsora után sorra nőttek ki a földből a sátrak, mindenki készülődött az éjszakára. Szerencsére a halak kapási kedve töretlen maradt, nem sok időt hagytak a pihenésre. Napfelkelte után a friss kávé új lendületet adott mindenkinek. Az utolsó órákban, a részeredmények tudatában, mindenki mozgósította maradék erőtartalékait a minél előkelőbb helyezés elérése érdekében és fél szemmel mindenki a vetélytársait lesve várta a kapást. A kettős dudát követően, fáradtan ugyan, de jó hangulatban várta mindenki az eredményhirdetést.

A 24 óra alatt 472 hal akadt horogra mintegy 662 kilogramm összsúlyban. Köszönhetően a Fisch Kft. támogatásának a verseny minden résztvevője az emléklapokon kívül, egy-egy vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb. Különdíjban részesült (szintén a Fisch Kft.-nek köszönhetően) a legnagyobb halat kifogó páros is. 2011-ben az I. Szent László Honvéd Horgászkupa vándordíját 151 kilógrammos fogással a „Berugókar" csapata nyerte, nem sokkal megelőzve a 134 kilogrammos eredménnyel büszkélkedhető „Nádcsutka Team" csapatát.(a verseny egyetlen hölgy résztvevője és testvére alkották az ezüstérmes csapatot). Harmadik helyen végzett (az éjszaka folyamán jól hajrázó) „Baktérium" csapata, akiknek szintén nem volt szégyenkezni valójuk a 75 kilogrammos eredményükkel.

A helyszíni és az azt követő vélemények alapján egy nagyon jó hangulatú élményekben gazdag versenyt sikerült összehozni, amiben az igazi érdem azé a sok-sok halé, akik nem hagyták, hogy egy percig is unatkozzunk. Külön köszönet jár a verseny fő szervezőjének, Györfi Bélának, feleségének Ildikónak, barátainak, Józsinak és Andreának, akik nem csak a folyamatos mérlegelésből és a versenyzők minden igényét kielégítő mobil büfé üzemeltetéséből vették ki a részüket, hanem egy remek és ízletes vacsorát is készítettek a versenyzőknek. A szenzációs nap után, a további jó fogás reményében nagy várakozással tekintünk 2012 tavaszára tervezett folytatás elé.

 

Tisztelettel: Győrfi Béla és Gábor Sándor

 

0